Földrajzi vándorkiállítás

Szerző: Makádi Mariann
főszerkesztő
szerkesztőség.geometodika@gmail.com
A Magyar Földrajzi Társaság országjáró földrajzi poszterkiállítást szervez, amelynek célja az ismeretterjesztés, a földrajz és a honismeret népszerűsítése és az érdeklődők bevonása a társaság megújuló tevékenységébe.

A Magyar Földrajzi Társaság országjáró földrajzi poszterkiállítást szervez, amelynek célja az ismeretterjesztés, a földrajz és a honismeret népszerűsítése és az érdeklődők bevonása a társaság megújuló tevékenységébe. A „Térképes időutazás Kőrösi Csoma Sándorral” és „A Magyar Földrajzi Társaság gyűjteményének kincsei” részekből álló különleges földrajzi kiállítás 2023 márciusában indult országjáró körutazásra Szombathelyről, az ELTE Savaria Egyetemi Központból. A kiállítás Kőrösi Csoma Sándor, a legismertebb magyar utazó életének és tevékenységének legfontosabb helyszíneit korabeli térképeken mutatja be, valamint ízelítőt ad a Magyar Földrajzi Társaság (MFT) kincseiből, könyvekből és térképekből.

A vándorkiállítás szombathelyi megnyitója (fotó: Unger Tamás)

A kiállítás 10 darab A/0-s méretű (kb. 120 x 85 cm), fekvő formátumú poszterből áll, amelyek két hetet töltenek egy-egy helyszínen. A kiállítási anyag mellett – akár a helyi megnyitóhoz kapcsolódóan – a kiállítás témáihoz kapcsolódó és a közönség igényeihez alkalmazkodó, színes és érdekes előadásokat tart dr. Jeney László, az MFT főtitkára és dr. Török Zsolt Győző, a kiállítás kurátora.

Részlet a poszterekből (fotó: Unger Tamás)

Az MTF vezetősége várja mindazon érdeklődő földrajztanárok, területi és szakosztályok, földrajzos műhelyek jelentkezését, akik településükön, iskolájukban, székhelyükön, intézményükben szívesen fogadnák a vándorkiállítást. Amennyiben szeretnék, hogy az Önök intézményébe is eljusson a kiállítás, jelentkezzenek dr. Török Zsolt Győzőnél az alábbi e-mail-címen: zoltorok@map.elte.hu

Források:

Kiemelt írások

Hírek, események

A világ legfiatalabb szigete

2015 februárjában új sziget emelkedett ki a Tonga-szigetek közelében a Csendes-óceán habjaiból egy vulkánkitörés nyomán.

Hírek, események

Félelmetes óriás fogak 

A Magyarhoni Földtani Társulat minden évben megszavaztatja az Év Ősmaradványát, amely címet 2020-ban egy őscápa faj, az Otodus megalodon nyerte el. Egy olyan faj, amelyet nem is ismerünk, csak fogmaradványai és mai hasonló fajok alapján következtetünk jellemzőire.

Hírek, események

Földrajz, én ezért szeretlek!

A Magyar Földrajzi Társaság által meghirdetett pályázat eredményei A Magyar Földrajzi Társaság Oktatásmódszertani Szakosztálya (korábban Didaktikai Osztály) idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan Földrajz, én ezért szeretlek!

Kedves Olvasóink!

Újra elérhető a honlap! 

Jó olvasgatást kívánunk!