Földrajz, én ezért szeretlek!

Szerző: Makádi Mariann

A Magyar Földrajzi Társaság által meghirdetett pályázat eredményei

A Magyar Földrajzi Társaság Oktatásmódszertani Szakosztálya (korábban Didaktikai Osztály) idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan Földrajz, én ezért szeretlek! címmel pályázatot hirdetett földrajztanároknak, földrajztanárszakos hallgatóknak, geográfus hallgatóknak. A pályázatra három kategóriában összesen 53 pályamű érkezett.

A Föld Napján, 2021. április 22-én hirdették ki a pályázat eredményeit. Az eredményhirdetés megtekinthető az alábbi linken.

Eredmények

Kisfilm kategória

  • I. helyezett (210 ezer Ft-os utalványt nyert) a Hegyilen jeligéjű, Terepgyakorlat a jövő tanárainak, A Mecsek és környéke című pályázat. – Készítői: Gyöngyös Bence (földrajz-matematika), Horváth Adél (biológia-földrajz) és Schmalz Dániel (biológia-földrajz), mindhárman a Pécsi Tudományegyetem hallgatói.
  • Díjazott (30 ezer Ft-os utalványt nyert) Popocatépetl jeligéjű, Hogyan születik a rétegvulkán? című pályázat. – Készítője: Izing Máté BCE doktorandusz hallgató, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanára.

Esszé kategória

  • Díjazott (30 ezer Ft-os utalványt nyert) a Szerelmes földrajz jeligéjű pályázat. – Készítője: Martin Viktor

Óraterv kategória

  • I. helyezett (210 ezer Ft-os utalványt nyert) a Hakenwoman jeligéjű,  Légköri válság – globális légköri problémák a járványon innen és túl című pályázat – Készítője: Andó Eszter
  • II. helyezett (30 ezer Ft-os utalványt nyert) az Egységben az erő – közösen a jövőért jeligéjű pályázat – Készítője: Tóth Ádám (biológia-földrajz szakos hallgató, Szegedi Tudományegyetem)
  • III. helyezett (30 ezer Ft-os utalványt nyert) az Almafa jeligéjű, A vulkánok című pályázat.
  • Különdíj (kirándulási meghívót nyert) a Kolibri jeligéjű, Az amerikai kontinens című pályázat.

A nyertes pályamunkák rövidesen elérhetők lesznek a honlapunkon.

Valamennyi nyertesnek gratulálunk az eredményéhez!

Források:

Kiemelt írások

Hírek, események

Félelmetes óriás fogak 

A Magyarhoni Földtani Társulat minden évben megszavaztatja az Év Ősmaradványát, amely címet 2020-ban egy őscápa faj, az Otodus megalodon nyerte el. Egy olyan faj, amelyet nem is ismerünk, csak fogmaradványai és mai hasonló fajok alapján következtetünk jellemzőire.

Hírek, események

Földrajzversenyek a 2023-24. tanévben

A 2023-24. tanévben az alábbi versenynaptárban követhetők a közoktatási intézményekben lebonyolítandó földrajzversenyek.

Kedves Olvasóink!

Újra elérhető a honlap! 

Jó olvasgatást kívánunk!