Természettudományos versenykiírás

Szerző: Makádi Mariann
főszerkesztő
szerkesztoseg.geometodika@gmail.com
A Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupát hirdet a 2024-25-ös tanévre a természettudományok iránt érdeklődő 7-8. osztályos tanulók csoportjainak.

Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupa

A verseny meghirdetője

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány.

A verseny célja

Elsősorban vidéki és határon túli, 7-8. osztályosokból álló négyfős csapatoknak lehetőséget adni, hogy összemérjék tudásukat, kreativitásukat, ügyességüket komplex természettudományos feladatok, problémák megoldása, illetve játékos feladatok során.

Részvevők

Magyarországi és határon túli magyar tannyelvű 7-8. osztályosok négyfős csoportjai. A csapattagok között lennie kell 2-2 hetedikes és nyolcadikos tanulónak, illetve 2-2 lánynak és fiúnak. Minden iskola csak egy csapatot nevezhet.

A verseny menete

  • Jelentkezés: 2024. október 15. 16:00 óra
  • Online előválogató feladat: 2024. november 19., 15:00 óra
  • Előzetes feladat beküldésének határideje: 2025. február 28., 16:00 óra
  • Helyszíni döntő a legjobb, legfeljebb 16 csapat számára: 2025. május 9-10. 

A döntő helyszínei

A Balatonlelle Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  és a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 

Várható feladatok

  • Az online előválogató feladat egy egyórás kvíz, amit a diákok saját iskolájukban, előzetesen meghirdetett időpontban, egyidőben, tanári segítség nélkül oldanak meg.
  • A csapatoknak egy beküldendő előzetes feladatot (pl. plakátot) kell készíteniük.
  • A helyszíni verseny során többféle feladatot kell megoldani szóban és írásban. A verseny tematikájában alapvetően a természettudományos tantárgyak 7-8. évfolyamos anyaga szerepel, előtérben a kreativitás, a gondolkozás és a tudás alkalmazása. A felkészüléshez használható minden Magyarországon érvényben lévő 7-8. évfolyamos biológia, fizika, földrajz, kémia és természettudomány tankönyv. Ezek digitálisan – többek között – a https://www.tankonyvkatalogus.hu/ oldalon érhetők el.

Jelentkezés

Online űrlapon legkésőbb 2024. október 15. 16:00-ig az alábbi címen: https://forms.gle/JSFY7fRBiSe33xL89

További információk

Források:

Kiemelt kép forrása

Legfrissebb írások

Rovatok

Kiemelt írások

Földrajz érettségi 2017 összefoglaló

Ebben az évben május 19-én zajlottak le a földrajz írásbeli érettségi vizsgák. Bár kétszintű vizsgát már 2005-óta tehetnek a diákok, az idei azért különleges, mert

Hírek, események

Világcsúcs a Kapitányon

A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park leghíresebb szikláját, az El Capitan-t (A Kapitányt) mászta meg biztosítás nélkül Alex Honnold. A vakmerő 31 éves sziklamászó a legnehezebb