Hírek, események

Földrajzi vándorkiállítás

A Magyar Földrajzi Társaság országjáró földrajzi poszterkiállítást szervez, amelynek célja az ismeretterjesztés, a földrajz és a honismeret népszerűsítése és az érdeklődők bevonása a társaság megújuló tevékenységébe. A „Térképes időutazás Kőrösi Csoma Sándorral” és „A Magyar Földrajzi Társaság gyűjteményének kincsei” részekből álló különleges földrajzi kiállítás 2023 márciusában indult országjáró körutazásra Szombathelyről, az ELTE Savaria Egyetemi Központból. A kiállítás Kőrösi Csoma Sándor, a legismertebb magyar utazó életének és tevékenységének legfontosabb helyszíneit korabeli térképeken mutatja be, valamint ízelítőt ad a Magyar Földrajzi Társaság (MFT) kincseiből, könyvekből és térképekből.

A vándorkiállítás szombathelyi megnyitója (fotó: Unger Tamás)

A kiállítás 10 darab A/0-s méretű (kb. 120 x 85 cm), fekvő formátumú poszterből áll, amelyek két hetet töltenek egy-egy helyszínen. A kiállítási anyag mellett – akár a helyi megnyitóhoz kapcsolódóan – a kiállítás témáihoz kapcsolódó és a közönség igényeihez alkalmazkodó, színes és érdekes előadásokat tart dr. Jeney László, az MFT főtitkára és dr. Török Zsolt Győző, a kiállítás kurátora.

Részlet a poszterekből (fotó: Unger Tamás)

Az MTF vezetősége várja mindazon érdeklődő földrajztanárok, területi és szakosztályok, földrajzos műhelyek jelentkezését, akik településükön, iskolájukban, székhelyükön, intézményükben szívesen fogadnák a vándorkiállítást. Amennyiben szeretnék, hogy az Önök intézményébe is eljusson a kiállítás, jelentkezzenek dr. Török Zsolt Győzőnél az alábbi e-mailcímen: zoltorok@map.elte.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük