Hírek, események

A Földrajz Éjszakája 2023

2023. évben április 14. pénteket jelölte ki a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozatok számára az európai földrajzi társaságokat összefogó EUGEO.

A 2017-ben elindított, időközben egyre nagyobb ismertségnek örvendő Night of Geography fő célja a földrajztudomány népszerűsítése. Az előbb európai léptékűvé fejlődő, majd a Nemzetközi Földrajzi Unió (IGU) révén világméretűvé terebélyesedő rendezvényhez az évek alatt egyre több ország, város és intézmény csatlakozott, és a programokon több ezer érdeklődő vesz részt.

Mit lehet csinálni? A GeoNight eseményei sokféle formában megszervezhetők, például gyalogtúra, városnézés, baráti összejövetelek, előadás, kvízjáték, vetélkedő, kulturális esemény, fotópályázat, egy érdekes földrajzos cikk, figyelemfelkeltő kisfilm, PowerPoint bemutató. A személyes részvételen alapuló kül- és beltéri rendezvények mellett természetesen megvan a lehetőség az online programok szervezésére is. Tematikus megkötés nincs, a hangsúly a játékos, kötetlen programokon van, az események közösségi medián keresztül meg tudják szólítani a fiatalabbaktól az idősebbekig a különböző generációkat.

Kik szervezhetnek programot? Szinte bárki, a Magyar Földrajzi Társaság tagsága, területi osztálya és szakosztálya, általános és középiskolák, egyetemi tanszékek és kutatóintézetek, múzeumok, a földrajz iránt érdeklődő közösségek. A főszervezők kiemelten üdvözlik a nemzetközi határokon átívelő rendezvényeket.

A Magyar Földrajzi Társaság is vállalja a hozzá e-mailben beküldött események regisztrációját az EUGEO felületére. Ebben az esetben a szervezők programjavaslataikat egy adatlap kitöltésével jelezhetik.

Az adatlap megtalálható: https://foldrajzitarsasag.hu/media/com_acymailing/upload/foldrajzejszakaja23_adatlap.docx

A kitöltött adatlapot legkésőbb február 5. (vasárnap) 23 óráig kérik visszaküldeni e-mailben a titkar@foldrajzitarsasag.hu címre. 

Technikai segítség vagy a Földrajz Éjszakája rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő bármilyen további kérdés esetén ugyanezen a címen készséggel állnak rendelkezésre.

A hazai szervezők közvetlenül maguk is szabadon feltölthetik programjaikat a következő felületen:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük