Hírek, események

Konferencia a részvételi környezeti nevelésről

Az ERASMUS+ Részvételi megközelítés a környezeti nevelésben elnevezésű projekt záróeseményeként kétnapos online konferenciára kerül sor 2022. november 21–22-én.

Az első, nemzetközi napon röviden bemutatásra kerül a projekt eredményeként létrejött jógyakorlat-gyűjtemény, amely Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország részvételi környezeti nevelési lehetőségeit, nehézségeit és jópéldáit foglalja össze, majd különböző országokból meghívott előadók (angol nyelven) beszélnek az általuk ismert és alkalmazott részvételi módszerekről, többek között egy csehországi általános iskola, valamint egy írországi demokratikus iskola tanára is, amely intézményekben a tanulók által irányított tanuláson van a hangsúly, és az iskolapolgárok életét alapvetően az iskolagyűlés határozza meg. 

A második napon minden ország a saját nyelvén, saját megközelítésében tárgyalja a részvételi környezeti nevelés módszertanát és lehetőségeit. Az itt bemutatott esetleírások gyakorlati instrukciókat és feladatlapokat is tartalmaznak annak érdekében, hogy bárki egyszerűen használhassa, adaptálhassa azokat a munkája során. 

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információért keressék a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Facebook oldalát!

A környezeti nevelésben alkalmazható részvételi módszerekről és a hazai jógyakorlatokról bővebben a GeoMetodika 2023 januári számában olvashatnak majd.

A projekt ezúton köszöni az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatását.

Kiemelt kép: A Vadonleső projekt földikutya programjának foglalkozása (fotó: Bakó Botond)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük