Hírek, események

Földtudományos Forgatag – online projektnap

A Magyarhoni Földtani Társulat az idei Földtudományos Forgatag rendezvényét hibrid formában tartja 2022 novemberében. November 11-én egy online projektnapot, majd november 12-én és 13-án két jelenléti napot szervez a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Mivel az idei iskolai tanév szokatlanul sok bizonytalansággal terhelt, az online napot úgy szervezik, hogy annak rendezvényével kiváltható egy iskolai projektnap.

Téma: Földtudományok a válságkezelés szolgálatában
Felső tagozatos és gimnazista korosztály számára közérthető kerekasztal beszélgetések lesznek délelőtt az alábbi témákban:

  • Energiaválság és lehetséges megoldásai Magyarországon
  • Természetes vizeink védelme
  • Aszály és mezőgazdaság

Az ebédszünetben filmvetítések lesznek, majd azt követően az alábbi programok lesznek:

  • Bemutatkoznak az ‘Év ásványa’ és ‘Év ősmaradványa’ választás győztesei
  • Őslénytan az éghajlatváltozás megértésének szolgálatában
Pillanatkép a Földtudományi Forgatag egy korábbi rendezvényéről (forrás: MFT)

A közvetítés módja: az MFT YouToube csatornáján élőben streamelt előadások.

Lehetőség van arra, hogy pedagógus kollégák osztályokkal csatlakozzanak a rendezvényhez. Akik előre jelzik csatlakozási szándékukat, kérdezési lehetőséget is biztosítanak(korlátozott számban) Zoom csatlakozási linken keresztül.

Amennyiben van rá igény, a szervezők a fenti témákban cikk- és filmgyűjteményt állítanak össze a diákok és tanáraik számára.

A projektnapon a részvétel ingyenes.

A közvetítés nyilvános, bárki csatlakozhat, de a szervezők örömmel veszik, ha jelzik számunkra az mft@mft.t-online.hu e-mail címen, hogy osztállyal kívánnak részt venni a programon.

A Magyarhoni Földtani Társulat (www.foldtan.hu) 174 éve működő szakmai civil szervezet. Rendkívül fontosnak tartja a szakmailag korrekt ismeretterjesztést, a hiteles tájékoztatást. A jelenlegi válság ismét a földtudományokra irányítja a figyelmet, de a jelenleg hatályos tantervi keretek alig biztosítanak lehetőséget a kérdések tisztázására. Ezzel a projektnappal a pedagógusok és a diákok szakmai támogatása a Társulat célja.

Pillanatkép a Földtudományi Forgatag 2019. évi rendezvényéről a Magyar Természettudományi Múzeumban (fotó: Csernyi Tibor)

Kiemelt kép: Földtudományi Forgatag Pásztón (forrás: MFT)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük