Hírek, események

A természettudomány tanításának aktuális problémái – szimpózium

A Magyar Tudományos Akadémia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szimpóziumot szervez.

Program

  • 9.00–9.10 Köszöntő – Erdei Anna, az MTA rendes tagja, a Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke
  • 9.10–9.30 A természettudomány tanításának nemzetközi tendenciái és hazai helyzete – Csapó Benő, az MTA doktora (Szegedi Tudományegyetem)page1image5880
  • 9.30–9.50 Az egységes természettudományi tanárképzés lehetőségei – Weiszburg Tamás PhD (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
  • 9.50–10.10 A természettudomány tanítása mint a gondolkodás fejlesztésének eszköze – Korom Erzsébet PhD (Szegedi Tudományegyetem)
  • 10.20–12.00 Kerekasztal-beszélgetés a természettudományok oktatását segítő kezdeményezésekről, a középiskolai tudományos és innovációs pályázatokról – Moderátor: Pap László, az MTA rendes tagja (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

A szimpózium időpontja: 2021. november 15. 9.00–12.00

A rendezvény helyszíne: MTA Székház, Nagyterem – 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

A járványhelyzet miatt csak korlátozott számú közönség helyszíni fogadására van mód. Az esemény élő közvetítése a Magyar Tudomány Ünnepe – Nagyterem nevű csatornán követhető. A felvétel a későbbiekben az MTA YouTube-csatornáján tekinthető meg.

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a keb.mtu@titkarsag.mta.hu címen lehet.

További információ: www.tudomanyunnep.hu

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük