Hírek, események

Kutatók Éjszakája 2020

Ebben az évben is megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája. Az egyetemek, kutatóintézetek, cégek és közművelődési intézmények 2020-ban is várják az érdeklődő közönséget, ezúttal azonban – a járványügyi helyzet miatt – az eseményekhez online lehet csatlakozni.

2020-ban a rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság a járvány miatt úgy döntött, hogy a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában november 27–28-án rendezzék meg a programokat.

A programsorozat keretében a virtuális térben változatos eseményeken lehet részt venni: a szervezők előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmek, kreatív foglalkozások keretében várják a látogatókat.

A programok között részletes szűrés is lehetséges a rendezvény honlapján. Idősáv, életkor, tudományágak, esemény jellege tekintetében szűrhetünk. Számos, a földrajztudománnyal kapcsolatos programot találhatunk, a teljesség igénye nélkül:

A különféle programokra nincs belépőjegy, minden program ingyenesen látogatható. Bizonyos programokra azonban előzetes regisztráció szükséges pl. egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadó képessége miatt. Az ilyen programoknál feltüntették a regisztráció kötelezettségét.

Források:

Kiemelt kép forrása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük