Hírek, események

Irány az Űr! – Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny

Az Irány az Űr! középiskolásoknak szóló csapatverseny mottója ebben az évben: Startolj velünk! A verseny keretében a diákok az űrkutatás legújabb kutatási eredményeiről, a csillagászat és az űrkutatás kapcsolatáról és az űrkutatás mindennapi hatásairól mérhetik össze tudásukat.

A három fordulós űrkutatási csapatversenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szervezi. Négyfős (három diák és egy szaktanár) csapatok jelentkezhetnek. Az első két forduló online kérdésekből áll, a harmadik fordulón (a döntőn) a diákok személyesen is részt vesznek.

A felkészüléshez a kapcsolódó honlapon számos forrást találhatnak a jelentkezők. A szervezők olyan csapatok jelentkezését várják, akik STEM (reál) tantárgyakból: fizika, matematika, biológia, kémia és földrajz tantárgyakból szeretnék tudásukat fejleszteni.

A nyertesek részt vehetnek az Európai Űrügynökség (ESA) legnagyobb létesítményében, az Európai Űrtechnológiai Központban (ESTEC), a hollandiai Noordwijkban, illetve a diák csapattagok mindhárman térítésmentesen vehetnek részt a MANT 2021. évi nyári Űrtáborában.

További információk és jelentkezési lap letölthetőek itt.

Kiemelt kép forrása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük