Hírek, események

Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében induló fenntarthatósági témahéten a diákok és a tanárok újra elmélyülhetnek az éghajlatváltozás, a pusztuló természeti környezet, a vízhiány és a csökkenő energiaforrások témaköreiben.

Az eredetileg 2020. áprilisban megtervezett programokat a szervezők elhalasztották a rendkívüli helyzetre való tekintettel, de 2020. október 5. és 9. között változatlan tartalommal kerül megrendezésre a témahét.

A témahét során többféle program és pedagógiai lehetőség közül választhatnak a pedagógusok. Többek között online tanórákon vehetnek részt a diákjaikkal, ahol megismerhetik a mobiltelefonok újrahasznosításának útját vagy a közösségi közlekedés előnyeit.

A regisztrált iskolák megkaphatják a Legaktívabb Iskola Díjat, de részt vehetnek iskolai faültetési-, sport– vagy energiahatékonysági programban. A Kedvenc zöld osztály projekt keretében a diákok környezetvédelmet népszerűsítő kreatív digitális anyagokat szerkeszthetnek és tölthetnek fel az internetre. A Zöldokos kupa keretében pedig három fős csapatok versenyezhetnek egymással.

További információk letölthetőek a rendezvény hivatalos honlapjáról.

A témahét reklámvideója (forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük