Hírek, események

Vízforgalom a felszín alatt is… új blog

MÁDLNÉ SZŐNYI JUDIT1 – KIS-CSITÁRI TERÉZ2

1 professzúra vezető, 2 professzúra blogger; ELTE FFI Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány

Az ELTE TTK Általános és Alkalmazott Földtani Tanszékén működő Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány, az ENeRAG H2020 projekt valamint az IAH-RGFC nemrég elindította a “Vízkörforgalom a felszín alatt is…” magyar és “Groundwater, Geoenergy, Hydrothermal minerals” angol nyelvű blogjait, ahol a felszínalatti vizekkel és fluidumokkal kapcsolatos aktuális híreket, tudományos újdonságokat és ismeretterjesztő anyagok kísérhetők figyelemmel. 

Az érdeklődő olvasók követhetik is a blogok híreit. A blog kezdő felületén, annak bal oldalsávjában a Rendszeres olvasók, illetve az angol blog esetében a Followers felirat alatt a Rendszeres olvasás gombra kattintással követőink közvetlenül értesülhetnek a legfrissebb tartalomról.

A blogot minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánljuk, hiszem az itt olvasható írások hozzásegítik az olvasót a felszíni és felszínalatti vizek összefüggéseinek jobb megértéséhez. A vízkincsek felkutatása, a fenntartható vízgazdálkodás, a kapcsolódó környezet- és természetvédelmi kérdések, a globális klímaváltozásból adódó feladatok, az öntözéssel összefüggő erdő- és a mezőgazdasági témakörök, valamint a kutakat érintő problémák is terítékre kerülnek.

Vízmérés a terepen (forrás: szerzők)

Várjuk követőink között, csatlakozzanak és osszák meg a blogok hírét az érdeklődőkkel! Tegyünk együtt láthatóvá a láthatatlan felszínalatti vizeket!

Magyar nyelvű blog: “Vízkörforgalom a felszín alatt is…” https://felszinalattiviz.blogspot.com/

Hogyan lesz a csapadékvízből felszín alatti víz? (forrás: Földrajz 9. osztály újgenerációs tankönyv, 170. p.)
A vízáramlási rendszerek víztartó és vízfogó rétegeken való áthatolásának időléptéke (forrás: Földrajz 9. osztály újgenerációs tankönyv, 171. p.)
A felszín alatti vizeket fenyegető emberi tevékenységek és szennyező források (GeoMetodika, 2019. 1.)

Angol nyelvű blog: “Groundwater, Geoenergy, Hydrothermal minerals” https://geofluids.blogspot.com/

Geofluids (forrás: szerzők)

Kiemelt kép: Vízmérés a terepen (forrás: szerzők)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük