Módszertani műhely Taníts érdekesen érdekeset!

Taníts érdekesen érdekeset!

A GeoMetodika online folyóirat Módszertani műhely rovatában egy sorozatot indítunk általános és középiskolai tanároknak és minden érdeklődőnek, akik szeretnék bővíteni ismereteiket a különleges földrajzi helyekről, az ott élő emberek szokásairól, ételeiről, kulturális értékekről, izgalmas természeti képződményekről, élőlényekről szóló információkkal és azt továbbadni a tanítványaiknak.

A sorozat részei nem a földrajzi tananyagra épülnek, hanem elsősorban szemléletformálók, segítenek az életmód felől megközelíteni a földrajzi tartalmakat. Szeretnénk, ha a sorozat önállóan is használható egyes darabjaival fel tudnánk kelteni a tanulók figyelmét a különféle kulturális értékek iránt, vagy csak megkedveltetnék velük a földrajz tantárgyat azáltal, hogy közelebb hozzák hozzájuk a mindennapi érdekes ismereteket. 

A sorozat egyes darabjai egységesen épülnek fel: a rövid leírásokhoz tartozik egy áttekintő térkép és sok fénykép, amelyek nagy felbontásban letölthetők. A tágabb témakörökhöz feladatok is kapcsolódnak megoldókulccsal. A feladatoknak nem a diákok tudásának ellenőrzése a célja, inkább azok is az ismeretbővítést és az információk rögzítését szolgálják – hiszen esetleg utána kell járni a helyes válasznak –, de motiváló szerepük is lehet. A feladatokat is letölthetővé tettük, hogy könnyebb legyen azokat beépíteni a tanítási órákba akár feladatlapokként, akár interaktív táblán kivetítve.

Tartalom

Dőlttel jelölve, amelyik írás már megjelent. A megjelent írások be vannak linkelve, így a címre való kattintással közvetlenül elérhetők.

Ázsia

Azerbajdzsán

Bali

Dél-Korea

Egyesült Arab Emirátusok

Grúzia

  • Szván torony – Égbe törő tornyok – Grúzia

India

Indonézia

Irán

Izrael

Jemen

Jordánia

Kambodzsa

Kína

Kirgizisztán

Laosz

Malajzia

Mianmar

Nepál

Srí Lanka

Thaiföld

Törökország

Türkmenisztán

Üzbegisztán

Vietnám

Egyéb

Afrika

Etiópia

Líbia

Marokkó

Szenegál

  • A laguónató kincse – Rózsaszín-tó
  • Mi fán terem a majmok kenyere? – Baobabfa

Egyéb

Amerika

Amerikai Egyesült Államok

Chile

folytatjuk…

Kiemelt kép: a sorozat logója, készítette Mari Kitti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük