Hírek, események

Eredmények a HunGeoContest hazai versenyén

Ebben az évben angol nyelvű HunGeoContest földrajzversenyének döntője online keretek között zajlott. A döntőbe került tanulók az online térben küzdöttek meg, – hasonlóan, mint az offline térben – többféle feladatot is megoldottak. 

Először a diákok egy online terepgyakorlat keretében a Google Street View programban feladatokat kaptak. Itt a virtuális térben a Hegyháton elhelyezkedő Liget zsákfalujával kapcsolatban válaszolhattak természetföldrajzi és társadalomföldrajzi kérdésekre.  A multimédiás teszt keretében különböző földrajzi problémákkal foglalkoztak, majd online előadást tartottak különböző, földrajzhoz kapcsolódó témákból. A témákat előre nem ismerték, 20 perc alatt kellett felkészülniük a tanulóknak a prezentációra a kapott témában. Végül kisebb témákhoz kapcsolódóan beszélgethettek a versenyszervezőkkel. 

A verseny legsikeresebb tanulói:

  • 1. Dudás Márk 
  • 2. Morris Jenni Kornélia
  • 3. Csada Lili 
  • 4. Vitkovics Patrik

Életkoruk és évfolyamuk alapján a jövő évi Nemzetközi Földrajzi Olimpia csapatába biztosan bekerült Csada Lili és Vitkovics Patrik. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

Sajnos ebben az évben nem szervezik meg a nemzetközi versenyt, az iGeo-t Isztanbulban, csak a jövő évben kerül sor a megrendezésére.

Forrás: https://www.facebook.com/hungeocontest/photos/a.632343633481129/284799613858252

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük