Hírek, események

Lányokat a földtudományokba!

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Nyersanyag-közössége (EIT RawMaterials) szervezete kitűzte hosszútávú célként, hogy a földtudományok területén több nő dolgozzon, mivel ma a nemek aránya erősen eltolódott a férfiak felé ezeken a munkaterületeken.

Ennek elérésére létrehozták az Engie (Encouraging Girls to Study Geosciences and Engineering) névre keresztelt projektjüket. Céljuk, hogy elsősorban a középiskolás korú lányokat érjék el a programmal. Szeretnék tudatosítani bennük a földtudományokban és a kapcsolódó mérnöki tudományokban rejlő lehetőségeiket. Ezen kívül segítenek nekik a pályaorientáció során, hogy pontosan mivel foglalkoznak az adott földtudományi munkaterületeken.

A projekt különböző eseményekkel és tevékenységekkel is támogatja a pályaorientációt:  szabadtéri programokat, iskolai tudományos klubokat, bányalátogatásokat, mentori programokat, nemzetközi diákkonferenciákat, a földrajztanárok számára publikációs  lehetőségeket  és oktatási anyagok előállítását is lehetővé tesznek.

A projekt első lépéseként egy kérdőívet hoztak létre az igények felmérésére a középiskolás lányok és tanáraik számára. A szervezet kéri, hogy minél többen töltsék ki a kérdőíveket a hatékony tervezés érdekében.

Online kitölthető kérdőív középiskolás diákok számára  

Online kitölthető kérdőív tanárok számára

Források

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük